Bitcoin bereikt een mijlpaal van 25.000 dollar en overtreft daarmee de marktkapitalisatie van Visa.


Bitcoin overschrijdt het marktplafond van Visa met $460 miljard omdat de prijs een nieuwe recordhoogte van $25.000 bereikt.

De prijs van Bitcoin (BTC) overtrof $25.000 op 25 dec. en bereikte een nieuw record van $25.020 op Bitstamp en overtrof de marktkapitalisatie van Visa in een historische mijlpaal.

Visa, de financià „le dienstenreus, wordt getaxeerd bij $460.06 miljard volgens Yahoo Financià „n. Vanaf 26 dec. zweeft Bitcoin comfortabel boven $462 miljard.
Top 13 van de marktkapitalisatie van bedrijven.

Maar is Visa en Bitcoin niet een goede vergelijking?

Bitcoin is in wezen een peer-to-peer softwareprotocol, terwijl Visa een bedrijf met winstoogmerk is. Sommigen kunnen beweren dat een directe vergelijking tussen de twee niet geschikt is, omdat ze fundamenteel verschillend zijn.

Maar Bitcoin dat de waardering van Visa overtreft is vooral symbolisch en de huidige marktcap van Bitcoin Revolution zou het theoretisch het dertiende grootste bedrijf ter wereld maken.

Ondertussen is de institutionele belangstelling voor Bitcoin in de loop van 2020 toegenomen. Op een punt waar de institutionele vraag naar Bitcoin exponentieel blijft toenemen, zou de overschrijding van de marktcap van Visa het vertrouwen rond Bitcoin onder de instellingen verder kunnen vergroten.

Meer instellingen en geaccrediteerde beleggers zijn meer en meer blootgesteld aan Bitcoin via Grayscale en de CME Bitcoin termijnmarkt. Het vermogen onder beheer van Grayscale nadert $17 miljard, aangezien de open belangstelling van de CME Bitcoin-futures markt consistent boven de $1 miljard blijft.

Visa heeft de afgelopen maanden ook meer enthousiasme getoond voor crypto, na de steun van Square en PayPal voor Bitcoin.

Wirex, de crypto Visa debetkaartuitgever, werd bijvoorbeeld een belangrijk lid van Visa in Europa. Cuy Sheffield, de senior directeur en hoofd van cryptocurrency bij Visa, zei:

„Digitale munten hebben het potentieel om de waarde van digitale betalingen uit te breiden naar een groter aantal mensen en plaatsen. We zijn verheugd om samen te werken met innovatieve Fintechs zoals Wirex en hun klanten in staat te stellen om digitale valuta te gebruiken bij meer dan 61 miljoen handelaren op het Visa-netwerk“.

On-chain data geeft aan waar BTC nu naartoe gaat.

Op korte termijn zeggen handelaren en on-chain analisten dat het traject van Bitcoin optimistisch blijft.

Analisten van Intotheblock identificeerden $23.069 en $23.377 als de belangrijkste ondersteuningsniveaus voor BTC in de nabije toekomst. Ze schreven:

„Bitcoin is in staat geweest om meer dan $23.000 te ondersteunen. De IOMAP-indicator ondersteunt dat uitgangspunt, evenals een sterk ondersteuningsniveau tussen 23.069 en 23.377,1 dollar, waar bijna 900.000 adressen eerder 796.000 dollar BTC verwierven“.

Bitcoin-ondersteuningsniveaus gebaseerd op on-chain gegevens. Bron: In TheBlock

Zolang Bitcoin boven de kritische steunpunten blijft, anticiperen handelaren op de cryptocurrencymarkt om een bredere rally te zien.

Michael van de Poppe, een fulltime handelaar op de Amsterdamse beurs, verwacht dat de totale kapitalisatie van de cryptocurrency markt binnenkort het record van rond de $780 miljard zal breken. Hij zei:

„De totale #crypto marktkapitalisatie ziet er extreem bullish uit omdat het de all-time high regio heeft getest. Niveaus om op te letten zijn $550 en $450 miljard. Om het even welk van deze gebieden zijn koop dip kansen. Als dit standhoudt, zal de volgende run de markt boven ATH brengen.“